Den här veckan har handlat mycket om religion. I måndags var vi i kyrkan och fick höra berättelserna om Abraham bland annat. Elisabeth berätta för oss om hur de tre största religionerna uppkom och vad de har gemensamt. När vi kom tillbaka tittade vi på filmen ”Prinsen av Egypten” som handlar om Moses. 

På svenskan fortsatte vi att arbeta med berättelsen om Moses då vi skrev och återberättade berättelsen med hjälp av bilder och stödord. Det blev fantastiskt bra texter och alla utmanade verkligen sig själva. Vi har även arbetat med kapitel två av ”Cirkusmysteriet” i  halvklass, vi har tränat på läsfixarna och skrivit till bilder.

Vi har börjat med ett nytt värdegrundsarbete i klassen, vi kommer att arbeta med olika teman och på olika sätt. Den här veckan tittade vi på en film om en flicka som blir utfryst och sen diskuterade vi det i mindre grupper. 

Vi har arbetat mycket med subtraktion med tiotalsövergångar på mattelektionerna, både i boken och både på iPad.

Christopher har varit på Elevrådet och fått ett uppdrag som vi genomförde i dag. Vi har tillverkat hjärtan med snälla meddelanden på, vad vi ska ha dem till återstår att se :-). 

Nästa vecka är det sista veckan innan sportlovet. Då går vi och åker skridskor på torsdagen. Barnen undrar om de får ta med klubba och det är ok om de orkar bära den och hålla ordning på den. De får inte ha puck utan bara boll att spela med. Jag har hört från några som behöver låna, det är bra om ni hör av er om ni vill låna så vi kan prova ut skridskor under början av veckan. 

Nästa vecka kommer barnen inte få ny läsgruppsläxa,  jag kommer lyssna på läxorna men det blir ingen ny eftersom det är lov. Istället kommer de få hem en matteläxa i dag, som kan vara ganska klurig… Läxan kan de ha hemma över lovet och lämna in under v.9. Om ni upplever att den är för svår kan ni hoppa över de uppgifterna men hjälp gärna barnen att klura lite. Jag kommer även skicka hem en läsutmaning för sportlovet under nästa vecka.