Den här veckan har vi kommit igång ordentligt med vårt religionstema. Vi har pratat om likheter och skillnader mellan judendom, kristendom och islam. Sen har vi börjat läsa berättelser från gamla testamentet. Nästa vecka ska vi gå till kyrkan och lära oss mer om Abraham bland annat. 

I tisdags hade vi fadderkul i huset kring värt värdegrundsord respekt. Vi tränade på att säga vad vi tycker och respektera varandras rätt att tycka olika. Vi målade även unika namnfigurer. 

I matten har vi börjat arbeta med subtraktion med tiotalsövergångar. Vi tränar på att använda oss av tiokompisarna när vi räknar ner från jämna tiotal. Vi har även arbetat med ”öppna tallinjer” och tränat på att visa oss själva och varandra hur vi tänker. Det var en jättebra övning som vi kommer arbeta mycket mer med. 

På svenskan har vi skrivit bokrecensioner om boken ”Handbok för superhjältar” som vi nyss läst högt. 

Vi har även spelat ett ”berättelsespel”i par där tärningen fick slumpa fram våra berättelser. 

Halva klassen har fortsatt arbetet med boken ”Cirkusmysteriet” och det kommer andra gruppen få göra nästa vecka. 

På klassrådet i måndags önskade barnen att få åka skridskor på idrotten. Därför bestämde Arne och jag att vi ska göra det torsdagen den 15/2 efter lunch. Säg till så vi vet vilka som behöver låna skridskor och hjälm. Om barnen har hjälm (går bra med cykelhjälm) och/eller skridskor får de gärna ta med egna. Det är också bra om de tar med sig en vattenflaska. 

Milton Fs föräldrar arbetar med ett projekt som heter aktiv skola de arbetar bland annat med att öka rörelseglädje och rörelse i skolan. De undrar om aktiv skolas maskotar får komma till oss och gympa i klassrummet och samtidigt spela in det på film. Självklart vill vi att de kommer! Jag behöver veta om någon av er inte vill att ert barn syns på filmen, ni kan väl maila mig om ni inte vill det. 

Till slut vill jag tipsa om att ladda ner it´s learnings app. Då slipper ni logga in varje gång ni får ny information. Jag har inte lyckats få notiserna i appen men annars är den smidig tycker jag. Kom ihåg att lägga till att ni vill ha aviseringar varje gång jag publicerar något. 

Trevlig helg!