Den här veckan har vi börjat arbeta med vårt nya SO tema i religion. Vi kommer att lära oss om de tre religionerna Judendom, Kristendom och Islam. Den här veckan har vi kollat av vad vi redan kan om religion och gått igenom vad vi ska kunna när temat är avslutat. 

Den här periodens visionsord är Respekt och det har vi arbetat med i veckan på olika sätt. Vi har pratat om vad ordet betyder och vad det innebär att ha och få respekt. Vi pratade bland annat om vikten av att respektera varandras olikheter och att våga stå för vad man tycker. Vi ritade kritor som symboliserade att vi alla är unika men vi behöver varandra i vår klass. 

På matten har vi arbetat vidare med addition med tiotalsövergångar och tränat på strategin att tänka upp till närmsta tiotal. 

Vi har även spelat mattespel. 

I onsdags hade vi kamratringar och då tog vi tillfället i akt innan regnet kom att tillverka snöskulpturer. Det var jättekul och alla i grupperna var fantastiska på att samarbeta. Synd bara att de flesta töade bort redan samma eftermiddag. 

Vi har börjat arbeta med en ny programmeringsapp som heter Scratch Jr. Vi tränade på att programmera olika figurer först att gå i en kvadrat, sen fick de programmera fritt. Det var väldigt roligt. Vi har även repeterat på de programmeringsbegrepp vi gått igenom under hösten genom att göra ett korsord. 

Nästa vecka börjar utvecklingssamtalen och dem har barnen förberett i veckan. De har skrivit i sina kraftsamlingar och utvärderat sina IUP mål. 

Ni som inte skrivit upp er på en utvecklingssamtalstid får en tid, jag mailar ut listan med tider ni skrivit upp er på eller fått. Om tiden inte passar får ni ringa och försöka byta med varandra. Meddela mig om ni byter tid så jag och barnen kan förbereda oss på bästa sätt. 

Trevlig helg!