Nu går vi in i sista veckan i tvåan och det börjar bli hög tid att avsluta och göra klart arbeten vi påbörjat. 

Den här veckan har vi tvärtom börjat med lite nya saker :-). 

I matten har vi arbetat med bråk, jag introducerade det med en övning några av dem sent kommer glömma. Be barnen berätta. Det var många arga miner innan de förstod att jag skojade lite med dem. 

Vi har börjat skriva egna deckare på svenskan med inspiration från Sally Smart och Lasse Majas detektivbyrå. De kommer vi försöka skriva klart nästa vecka. 

I tisdags blev det en lite kall men väldigt trevlig dag på GIH med friidrott. Det gick väldigt bra att cykla, barnen skötte sig exemplariskt som vanligt hela dagen. De grenar som fanns att prova på var 60 m, längdhopp, höjdhopp, kula, diskus och spjut. 

På SO lektionerna har vi arbetat med Engelbrekt Engelbrektsson och så har vi redovisat våra intervjuer. Vi redovisade i halvklass och barnen fick öva på att ge respons till varandra. 

I dag har vi varit på besök i Wadköping där vi bland annat fick lära oss mer om hur det var att gå i skolan förr i tiden. Det var väldigt trevligt. 

Nästa termin kommer tyvärr den här bloggen stängas ner för webbstjärnan som jag använder ska byta form. Jag vet inte vad jag kommer använda för blogg istället men det återkommer jag med i höst. Passa på att kolla igenom bloggen i sommar tillsammans med barnen innan den försvinner. 

På skolavslutningen kommer jag inte vara med i år, jag kommer vara med min dotter och tyvärr är det på samma tid. Jag kanske kommer hinna till stadsparken till fikat men jag kommer inte vara med på morgonen. Vi önskar att de som stannar och fikar efter programmet samlas med sina filtar i mitten på gräsplanen, alltså bakom där bänkarna delar sig om ni förstår vad jag menar (rakt framför scenen bakom bänkarna). Hela B-huset kommer samlas där och fika. Det är trevligt att sitta tillsammans och på så sätt kan också de som inte har sina föräldrar med vara bland kompisarna.  

Jag kommer säga hej då till barnen på onsdag och då kommer jag även skicka med en del av skolarbetet hem så se till att barnen har med en stor påse eller liknande att bära hem sakerna i. 

Det är också viktigt att barnen tömmer sina hyllor i kapprummet när de går på sommarledighet från fritids, de kommer kanske få nya platser i höst så de ska tömmas och städas av. Kolla även tunnorna med kvarglömda kläder, det som blir kvar skänker vi till välgörenhet efter sommaren.  

Läs inlägget jag skrivit om läsutmaningen som de får med sig hem i dag. Det är väldigt viktigt att de håller i läsandet i sommar så de inte tappar för mycket. 

Det här blir kanske sista blogginlägget för terminen men jag kanske skriver lite på it´s learning nästa vecka. Kom även ihåg att gå in och läs era barns omdömen, de sista kommer publiceras på it´s under nästa vecka. 

Tack för ett jättebra år och ett gott samarbete!

Hoppas ni får en fantastiskt fin sommar!!