Varma men härliga veckor har vi. Ni fick ju känna på värmen i klassrummet på vårt drop in (vad roligt att så många kom) men vädret bidrar också till glatt humör och en härlig sommarkänsla. Vi försöker vara ute så mycket som möjligt men vi har en del att hinna med också innan vi kan sluta år 2 .

I tisdags hade vi utemattedag i hela B-huset. Vi arbetade i faddergrupper på olika stationer, tid, längd och volym. Det var en väldigt lyckad dag!

Inför drop in var lådorna i stort behov av en genomgång… 

Vi har jobbat med fakta om svampen den här veckan. Läst och skrivit faktatext och så avslutade vi med ett besök på svampen. Det var väldigt roligt och vi hade även en rolig stund i lekparken bredvid svampen Jag måste återigen berömma era barn, de är så lätta att åka på utflykt med. De sköter sig jätte bra och det är aldrig något strul, de lyssnar och gör precis som vi säger. 

Läsgruppen den här veckan blev lite annorlunda. Alla grupper hade läsgrupp om texten Nikolaikyrkan samtidigt på samma sätt som vi brukar ha kring böcker men nu höll de i läsgruppen själva och jag gick runt och lyssnade och hjälpte till. Det var svårt men gick bra och nästa vecka kommer vi göra på samma sätt och då vet de hur de ska göra. Läxan till på måndag är texten om Örebro slott och att skriva frågor till. 

Vi har arbetat med det avslutande kapitlet i berättelsen om Sally Smart. Vi läste upplösningen och fick veta vilka som låg bakom bortförande av hundarna. Sen sammanfattade vi berättelsen muntligt i grupp och skrev en enskild sammanfattning i vår läslogg. 

På matten har vi arbetat vidare med division och multiplikation och nästa vecka ska vi arbeta med bråk. 

Vi avslutade veckan med lite bingel. 

På tisdag nästa vecka är det dags att cykla till GIH. Ni får gärna följa med oss dit och vara med under dagen om ni har möjlighet, det brukar vara en jätterolig dag. Om ni har svårt att vara med hela dagen men har möjlighet att cykla med oss dit eller hem får ni gärna följa med och hjälpa oss med det. Vi åker vid halv nio och åker hem vid 13-tiden. Hör av er om ni vill/kan cykla med oss så ska ni få mer exakta tider. Vi kommer ha med mat och festis till alla barn men de behöver ha med sig egen vattenflaska. Bra kläder att röra sig i och skor som går att springa i, en keps eller liknande är bra att ha om det är så här varmt väder. Glöm inte att smörja in barnen med solkräm på morgonen. 

Trevlig helg!