Nu går det fort på slutet och vi försöker knyta ihop och avsluta arbetet i år 1.

Vi har arbetat i matteboken och håller på att avsluta kap 2 som vi arbetat med de sista veckorna, problemlösning och addition med tiotalsövergångar. 

På bilden har vi målat fjärilar som vi har satt upp på våra fönster. 

Vi har skrivit om föräldrafesten i vår händelsebok. 

I onsdags var det dags för ytterligare en stor fest, bokstavsfesten. Vi firade att vi lärt oss alla bokstäver och att alla i klassen kan läsa!! Vi läste sista kapitlet i Läslandetboken som handlade om att Månkemire nu flyttat till andra barn för att lära dem bokstäverna men lämnade kvar en nyckel till Läslandet som barnen kan använda om de stöter på problem när de ska läsa. Sen delade vi in oss i tre grupper och blandade grupperna med de andra ettorna. Vi hade planerat att vara ute men det regnade lite för mycket. Vi fick kasta om i planerna men det tror jag inte barnen märkte. De gick runt i tre stationer, det var frågesport (om Läslandet), måla bokstavsmandala till Majas alfabetssånger och skattjakt där de efter många kluriga ledtrådar fick varsin nyckel. Vi gick och åt lunch tillsammans alla ettor och avslutade dagen med fikafest i klassrummet. En mycket lyckad dag! Framförallt var det roligt att de lärde känna barnen i de andra klasserna och hade kul tillsammans, många sa att de hade fått flera nya kompisar. 

På NO lektionerna har vi arbetat med växters livscykler, framförallt maskrosens och lönnens.

Vi har även sammanfattat och pratat om vad som är typiskt för de olika årstiderna. 

På måndag har vi lekdag tillsammans med alla ettor och F-klasser på skolan. Vi kommer vara ute i stadsparken hela förmiddagen så kläder efter väder och som är lätta att springa i. Kom ihåg att det kan vara bra med en vattenflaska vid varmt väder.