Vi har haft några väldigt varma och dagar i klassrummet men barnen har varit tappra och jobbat på så gott det går. För visst ska vi vara glada åt det underbara sommarvädret. 

I måndags började vi med vårt nya tema om Örebro. Vi gick igenom målen för arbetet och vad vi ska göra, sen pratade vi om vad vi vet om Örebro.

Vi har arbetat med en faktatext om Nikolai kyrkan och den kommer de få i läsläxa den här veckan. Alla kommer få texten och tillförande uppgift på måndag och den ska vara tillbaka på skolan måndagen därpå. Vi kommer inte ha läsgrupp olika dagar resten av terminen. Det blir svårt att hinna med alla dagar eftersom det händer så mycket annat nu i maj och juni. Så läxa kommer alltså bli måndag till måndag terminen ut. De får även en läxa i dag som handlar om att de ska intervjua en äldre person, helst över 60 år men om ni inte känner någon så går det bra med någon som är yngre. Helst så gammal som möjligt :-). Den läxan har de 2 veckor på sig att göra men skicka med den till skolan så fort den är klar. 

I tisdags var vi på Studiebesök i kyrkan och fick lära oss jättemycket om hur Örebro bildades och hur det var här de första åren. Vi fick även veta en del om Engelbrekt, vi stannade och tittade på hans staty på vägen. 

I onsdags var vi på kulturskolan och övade på vår fantastiska föreställning. Hoppas ni har möjlighet att komma för de är fantastiskt duktiga. 

I matten har vi börjat arbeta med division. 

På svenskan har vi förutom att arbeta med faktatexten om kyrkan så har vi skrivit en personbeskrivning om Einar Tvär som har varit misstänkt i berättelsen om Sally Smart. 

Veckan avslutades med en Kahoot. 

Nästa vecka har jag lovat att vi ska försöka hinna med en grej of the day, veckans ledtråd är: ”Det eviga.”

Trevlig helg!