Den första av två korta veckor är nu avklarad. Nästa vecka kommer ingen uppdatering på bloggen från mig men Milton och Meja kommer skriva. 

På svenskan har vi arbetat vidare med Sally Smarts fall med den försvunna hunden. Ni kanske har hört hemma att vi skrivit hotbrev men det är inte så allvarligt som det låter :-). En sur granne i berättelsen hade skickat hotbrev till hundens husse eftersom den försvunna hunden utfört sina behov på grannens tomt. Vi fantiserade och skrev förslag på hur ett sådant brev skulle kunna se ut. Inga allvarliga hot med svordomar eller hot om skador på olika sätt var tillåtna :-). Det blev väldigt roliga brev.

 

På matten har vi arbetat vidare med multiplikation och det kommer vi göra nästa vecka också. Vi har även gjort skolverkets bedömningsstöd för den här terminen. Några uppgifter var lite svåra så de arbetade vi vidare med lektionen efter. 

Vi har avslutat arbetet med hållbar utveckling och vatten. Vi har arbetat med material och sortering den här veckan. Idag har vi spelat spelet sopberget, det var jättekul.  

Tyvärr så blev kulturskolan inställd i onsdags eftersom flera av deras pedagoger var sjuka. Men vi får en extra gång längre fram. Nästa vecka går vi dit som vanligt. 

Nästa vecka kommer vi även ha årets sista kamratringar. 

Jag kommer inte skicka hem någon läxa nästa vecka, de får en ny matteläxa på måndag v.20 istället. Det är såklart väldigt viktigt att de fortsätter läsa hemma även om de är lediga :-). 

Snart är det dags för en eller kanske flera cykelutflykter. Vi kommer cykla till universitetet i början av juni för att ha en gemensam friidrottsdag. Då cyklar skolans tvåor och treor dit och testar olika friidrottsgrenar. Eventuellt kommer vi göra en cykelutflykt även i maj då vi kommer arbeta med ett Örebrotema. Därför behöver jag veta om det är något barn som inte kan cykla eller har cykel och hjälm som passar. Maila gärna mig så fort som möjligt om så är fallet så löser vi såklart det.